Pages

Tuesday, July 20, 2010

Hupdate...

Salam sume...hamper kat setaun da x hupdate blog neh...jajan da lamer suh aku hupdate...tapi keadaan x mengijinkan...may be malas, tenet, crite nk hupdate dsbg...ni hupdate pon tenet lembab...dr ptg td upload gambo xdpt...skang baru dpt...adoi...

Aku pon xtau nape aku arini tetibe tergatal tangan nk hupdate...Insya'Allah slps ni aku akan menhupdate slalo blog ni...tp sape nk bace ek?watever...

Ok la...sbnrnye citernye camni...ptg td kuo hajatnye nk gi minum petang...tengok2 kedai pisang goreng tutup...so mase otw tuh ternampak la pasa malam kat kg marhum...bak kate rais paso tani...aku, jajan n rais nk beli la doyan tapi abun tak bagi...tige butir spuloh riyal...

Jum kiter tgk gambo2 disnap oleh mafa yer...
arini canon public holiday kyh...so, gambo aku takde la yer...sebenarnye aku xnak gambo aku diamik...sebabnye muke aku mengelupas dek training kayak miggu lepas...


Ni la aku beli td...nasik kerabu, kueh tok aji srebang, koktel, durayaki n air milo...bak kate abun xde clazs beli air milo...sebab gi makan kat pantai kene la minum air nyior aka kelapa kate die...


Rais ngan kulet ayam, abun ngan kuew teow n diiringi jajan ngan karipap besaq...


Name kueh ni adelah tok aji srebang...xtau la korang panggil ni kueh ape...kueh ni ala2 mcm kueh seri muke...bez kueh ni...


Pembahagian polistrine ngan jajan...


Ni ole2 yg aku dpt wat balik kat bilik setelah makan2 kat tepi pantai td...

4 comments:

nana arizona said...

sebbaik aku tak remove lagi link kau ni amir.. ingt dh taknak berbloging.. dh nak dekat setahun dah. haha......

makan kuew tiau kat pantai?? kind!~ haha..kalau abun yang mkan, nampak sume sedap..

mafa... said...

cegituh la nana...tertibe nak blogging balik...hahaha...

aa cam sedap jer kan...tp aku xske kuew tiau...

Jaj@n said...

jom lepak pantai lg.. hehehe

mafa... said...

jum la lepak...petang2 bosan la xtau nk watpe...