Pages

Sunday, May 29, 2011

Kasih + Sayang...

Pade satu hari di skolah, sorang murid ni bertanye kat cikgu dia, yang mane cikgu tuh ngah ngajor mengenai erti KASIH SAYANG...

Pelajar : Cikgu, macam mana kite nak pilih seorang yang terbaik sebagai orang yang paling kite sayang juga, kasih sayang tu mesti lah berkekalan?

Cikgu : Baiklah, kamu ikut apa yang cikgu suruh...Sekarang kamu pergi ke padang sambil perhatikan setiap rumput di hadapan kamu...Pilih rumput yang paling cantik tanpa menoleh kebelakang walau sekali pun dan petik rumput yang kamu rasa paling cantik dan bawa ianya ke kelas...


Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas tiada sehelai rumput pun di tangannya...Lalu dengan senyuman, cikgu tersebut bertanya kepada pelajar itu...

Cikgu : Kenape tiada rumput yang kamu pilih?

Pelajar : Sewaktu saya berjalan tadi, saya berusaha mencari rumput yang paling cantik. Memang banyak yang cantik, tapi Cikgu kata petik yang paling cantik. ..Saya pun terus berjalan lagi ke depan dengan hasrat dapat terjumpa yang lagi cantik tanpa menoleh ke belakang lagi...Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pon yang paling cantik...Mungkin ada diantara yang di belakang saya tadi rumput yang paling cantik...Tapi cikgu cakap tak boleh toleh kebelakang sekali pun...Jadi tiada rumput yang boleh saya petik...

Cikgu : Ya itulah jawapannye...Maknanye apabile kite dah berjumpe ngan seorang yang kite sayang, janganlah kite mencari lagi yang lebih baik dari tuh...Kite patut hargai orang yang berade di depan kite sebaik-baiknye...Jangan lah kite menoleh ke belakang lagi kerane yang berlaku tetap dah berlaku...Semoge yang berlalu tak berulang lagi...Dan ingatlah orang yang paling kite sayang itulah yang paling cantik dan paling baik buat kite...


Saturday, May 28, 2011

Wayang...

Salam...besanye orang tengok wayang ngan member2 kan...tak pun ngan bf/gf kan...penah tak tengok wayang sorang2?aku ni 2nd time tengok sorang...da busan tak de orang, layan je la...sorang2 pun...hahaha...Justify Full
Aku gi tengok citer PIRATES OF CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES...seb bek best...so tak nyesal la gi tengok sorang2 pun...


Ni kalo gi ngan member2 konfem da aku bergambar kat ship tuh...ni gi sorang2 sape nak tolongkan amik gambar tuh...hahaha...

Friday, May 27, 2011

Temuduga...

Assalamualaikum...wah da lame x hupdate blog, hamper sebulan...ni nak citer pasai tebiu aku semalam...tebiu ni kat ngan umah aku jer, paka....tebiu semalam mang sempoi sangat...mang 1st time tebiu aku yg ni bukan cam tebiu...dorang cam nak korek rasia jer... interviewers ni drp dua orang engineer...

Besa la kan, kalo tebiu introduce urself, why should be hire u n so on...pastuh dia tanye related ngan resume aku tulis tuh; skills + hands on, experience LI...seb bek tak tanye technical part, kalo tanye pening gak pale...yang dorang banyak tanye pasai personal, adoiya...antaranye soklan dia camni:
  1. da ade awek lom? tak kan kat u takde awek...
  2. bile nak kawin?
  3. topup sebulan bape?
  4. bangun pagi kul bape?
  5. malam2 watpe? kuar lepak ke x?
  6. mase kat u gune transport x?
  7. mase kat u ade main bola badminton x?
  8. penah drive / ride jauh2 x?
  9. kawan2 awk kat umah macamne?
  10. bole main panas x? (saye kan dak kayak of cos la x kesa men panas)
  11. penah fail paper x?

Habis dorang ni nak selidik aku...ni nak mencari pekeja ke menantu?papepun, aku harap da keja la...=)

Wednesday, April 13, 2011

Bersawang...

Salam...haeip da lame tak hupdate blog...hamper sebulan lebey da...da bersawang da blog...template blog pun tak lawa...hudohnye...ermmm blog aku wat ni hamper kat tige tahun da...nk delete x?

Loading...

Wednesday, February 23, 2011

MInggu Ke 8 Bulan 2011...

Salam...skang ni minggu ke lapan tuk tahun 2011...bermakna gak minggu ke lapan aku tok training...Alhamdulillah training okok je...nk letak pic keje2 mase training takleh...sebab dia da warning...takleh upload pic kat tenet...ti kene saman...sebab confidential kan...

Balik keje je rutin aku on laptop...cek email...bukak fb...n...dengar radio...LI aku tinggal empat minggu lagi...cepatnye mase berlalo...papepun, siapkan daily report n final report sebab mase da takde neh...


Monday, February 14, 2011

Lama Daaa...

Salam...lame da tak hupdate blog...busy ke?da sile abaikan...

Dikesempatan ini, aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul, sambutan yang akan diadakan pada hari esok hari Selasa 12 Rabiul Awal 1432H / 15 Februari 2011 iaitu dengan Tema Kebangsaan 2011 “1 MALAYSIA 1 UMMAH” yang bertujuan umat Islam diseru untuk bersatu dengan menyayangi agama, bangsa dan negara di samping menanam azam bagi melahirkan satu ummah yang mampu membawa kedamaian dan keadilan berpaksikan kepada al-Quran dan sunnah.


video

Monday, January 3, 2011

Start Industrial Training...

Salam...haini aku start praktikal kat Paka...oit nebes r...semalam off kan lampu 11.40 malam n tengok jam kul 12.45 pagi aku still tak leh tido lagi, may be tido around kul 1.00 pagi kot...bangun2 pun alarm tak munyi lagi...aku set kul 6.00...tapi bangun 5.45 pagi...wah cam excited je 1st day ni...padahal nebes sesangat ni...

Tengok bangun awal sapa tatau watpe...so hupdate r blog sat...sempat lagi fb n chat2 ngan apiz n jimik tadi...may be gerak kl 7.15 pagi sat gi kot...sebab dai umah ke sana lam 20 - 30 min je...

Papepun, selamat berLI kawan2 sume...smuga okok belake mase LI ni...=)...

Sunday, January 2, 2011

Esok 3hb1 2011...

Salam...esok 3hb1 2011 hari isnin...macam2 permulaan buat setiap insan memulakan sesuatu di tahun 2011 ni...

Esok aku start LI...wah nebes2...so malam ni kene tido awal...pastuh settle sume baju n pape yang patot tu di bawak esok pagi...n kene siap sedia fizikal n mental...hahaha...hope LI ni berjalan ngan lancar serta dipermudahkan urusan dari awal sapa akhir training...selamat berpraktikal kawan2...

Esok start sekolah n kuiah...selamat memulakan sesi persekolahan 2011 buat adik2 sume n selamat memulakan sem II/1011 buat kekawan n junior2...

Sblom tido aku sediakan satu video tok anda sume...=)...samat malam...

video

Harap video tersebut dapat memberi semangat kepada anda untuk mencapai kejayaan...=)...

Saturday, January 1, 2011

1111...

Salam...haini...1-1-11...

Selamat Tahun Baru 2011...