Pages

Friday, May 27, 2011

Temuduga...

Assalamualaikum...wah da lame x hupdate blog, hamper sebulan...ni nak citer pasai tebiu aku semalam...tebiu ni kat ngan umah aku jer, paka....tebiu semalam mang sempoi sangat...mang 1st time tebiu aku yg ni bukan cam tebiu...dorang cam nak korek rasia jer... interviewers ni drp dua orang engineer...

Besa la kan, kalo tebiu introduce urself, why should be hire u n so on...pastuh dia tanye related ngan resume aku tulis tuh; skills + hands on, experience LI...seb bek tak tanye technical part, kalo tanye pening gak pale...yang dorang banyak tanye pasai personal, adoiya...antaranye soklan dia camni:
  1. da ade awek lom? tak kan kat u takde awek...
  2. bile nak kawin?
  3. topup sebulan bape?
  4. bangun pagi kul bape?
  5. malam2 watpe? kuar lepak ke x?
  6. mase kat u gune transport x?
  7. mase kat u ade main bola badminton x?
  8. penah drive / ride jauh2 x?
  9. kawan2 awk kat umah macamne?
  10. bole main panas x? (saye kan dak kayak of cos la x kesa men panas)
  11. penah fail paper x?

Habis dorang ni nak selidik aku...ni nak mencari pekeja ke menantu?papepun, aku harap da keja la...=)

4 comments:

Liyana As'ari said...

hang ni interview keje ke p kursus kawen??

mafa... said...

interview la...kalo kursus kawin kene gi 2 3 ari lak kursus dia...

4KU5T4T1K said...

perhhhh.. suke aku kat org intrview tuh. trbaik weyy.. mgkin dia nk tgk ko jujur ke x mir. huhuuu

mafa... said...

ermmm...may be r...tp ckp jujur jer la ngan dia...:) sebab xde nak ditipunye...;) hope dpt la...xmo da ngangor lame2...=)