Pages

Monday, October 13, 2008

Beraya oh Open House

Assalamualaikum n good day...


Pada 11hb10 2008 satu rombongan jejaka hensem ke open house sekitar Kuantan ni je...Mereka terdiri daripada Mr's De...iaitu Dede, Dedj, Demi, Dezi, Dejer, Dema, Deis n Demir...Kami menaiki WNM, JKY, JGJ n TAG. Kami bertolak dalam kul 2 lebih kot...Aku tak ingat lak nak tengok jam kul bape time tu...

Adam tu sebagai iklan ubat nyamuk je...


Rumah yang 1st kitorang serbu adalah umah kuarga angkat Demi n Dema...Kat Bukit Kuin yang terletak dalam DUN Sungai Lembing...Kitorang sampai awal sangat umah kuarga angkat diorang...Sume mende juadah n hidangan belum siap lagi...Mula2 kitorang tengok la citer Congkak kat astro coz xtau nak watpe ketika sedang menunggu...

Dema tengah khusyuk nengok citer Congkak



Pastu, lame sangat menunggu adik angkat Demi iaitu Hazim yang berlesung pipit dua tu comel sangat2...

Ni la Hazim adik angkat Demi n Demi...

Membuat request...Iaitu berkaroke...Dia suh Demi n Dema nyanyi...Duorang tu tersenyum simpul malu2..macam kerang busuk...Hahaha...Lagu2 yang ade sume jiwang karat...Macam mawi, vince, dafi, imran ajmain n yang rock skit pun kristal (memburu impian)...Aku rase lagu ni sesuai untuk dezi je...Coz dezi skang ni *^)&%@...Takyah la aku nak ulas lebih panjang pasal dezi ni...Yang peliknye...Dezi tak nyanyi, dia malu...Tapi yang melalak sakan deis n dedj r...Mengalahkan mak tiri n adik zeola je dalam citer cinderella tu...Ape ek name mak tiri n adik tiri zoela tu???Lupe lak aku...Tapi nasib baik r takde abun tau...Lor kalo ade abun aku rase speaker pecah tau...Hahaha...Jangan marah abun...

Nengok tu duk berkaroke lagi...

Si dede da sibuk tengok jam da...Lambat katenye...Coz da janji da ngan umah yg kedua nak pegi ni...Tapi akhirnye dalam kul 3.20pm kami da boleh da menjamu selera...Kitorang sume lapar2 sangat coz tak lunch lagi...Ni sume kerna open house la...Enaknye kitorang sume menjamu selera...Tapi aku makan sikit je n berkali2 dipelawa oleh ayah demi suh aku makan...Aku tak boleh makan banyak sangat coz paham2 je la kan...Tank kecik je...Depa sume boleh la makan banyak2, tank besar...Huhuhu...Sudah selesai kitorang menjamu selera, kaki mengundur langkah, berjabat tangan n menghulur tangan...Tapi kitorang hulur2 tangan tak dapat2...Dia cakap korang sume da besarkan...N kami sempat bergambar ngan kuarga angkat demi n dema...



Ni la kuarga Demi n Dema...

Umah yang kedua yang kamu pergi ialah kat makhota aman...Susanya nak cari lorong no. 5 ni nak pegi umah kak farah...Tapi Alhamduillah sapa gak kami akhirnye...Sapa je umah kak farah kitorang terus dijemput makan...Aku da tak larat da nak makan...Aku juz makan biskut raye je...Tapi bagus la kak farah ade bibik...Rajin sungguh bibik kak farah tu...Ni la bibik kak farah...


Bibik Tehah...

Kat umah kak farah kitorang tak bergambo pun ngan kak farah...Hehehe...Almaklum la kak farah da kawinkan...Juz amik gambo anak dia je...Afiq Firan yang cute2 tu...Selepas tu kami mengundur diri untuk beraye umah seterusnye...


Ni la anak Kak Farah...


Sempat lagi kitorang amik gambo kat umah Kak Farah ni...



Umah yang ketiga di tuju lak, umah naderah...Classmate kitorang...Kat umah dia aku makan skit je laksa...N duk kejap je kat umah naderah coz mase tak menginzinkan...Dalam kul 6.20pm kitorang blah...

Sekian, saje citer untuk open house pade hari tersebut...

2 comments:

R4D21 said...

hohohohuk..walaupon lobang idung mu tidak ku kenal...tatapi...tetap menjadi pohjaan atiku...
hemmm...ayat d atas tidk mempunyai maksud atau tujuan...sekadar nk menyemakkan ruangan ini

sekian, trima kekasih..

yg benar,
lubang idung

adam said...

amboi3x...sedapnye cakap model iklan ubat nyamuk ea...tau x,aku nie mahal kalu kluar kat gambar org laen. =p
hahahah...klakar la amir nie.
neway,tq coz sudi beraya ke ruma dyra(motiff aku ckp cam ni)hikhikhik..
smuga ikatan ukhwah antara semua berkekalan.insyAllah.