Pages

Friday, December 31, 2010

Coretan Sepanjang 2010...

Salam...ni last entri tuk 2010...jap je rase mase berlalu tuk kehidupan ni...Ok la malas nak tulis2 panjang2...juz nak citer2 coretan ape yang dilalui 2010 neh...

Januari, 2010...

Ermmm...takde pape menarik bulan satu ni...tp kalo awal tahun ni...rambut mang pendek...cam skang ni pun ngah pendek nak masuk tahun baru ni...


Febuari, 2010...
Bulan febuari ni, mase mid sem break aku amik kursus sijil star 1 & star 2 kayak...yang mana bagus r de sijil ni...kursus ni kat tasik titiwangsa, kl...mang bez yang mana kulit ku hitam...


Mac, 2010...
Bulan mac ni aku rase bulan tuk enjoy je kot...almaklum la mane start lagi final tuk sem II/0910 mase ni...


Ni kuar ngan juki...bez sangat...sebab lame tak jupe ngan dia...n meqaseh gak sudi belanja mase ni...


Ni bergambo mase duk nunggu bas balik dari UMP pekan ke UMP gambang...


April, 2010...

Mase da start final exam...final2 pun still join aktiviti...=)....


Ni program berkayak sg. pahang...dr kg. belimbing sapa paloh hinai...bez...hitam...

Ni gi tengok F1 kat SIC (Sepang Internasional Circuit)...kalo diberi peluang kali ke dua gi tengok, aku da tak sanggup da...sakit telinga satu, makanan tak leh wat masuk (makanan da la mahal kat dalam tuh, drinking water rm5 bkn mineral water tuh)...

Mei,2010...
Rase amat busan sangat bulan ni...sebab short sem...seyes mase short busan...


Ni mase kat sungkai, perak...aktiviti persada...bez mase ni...dapat kenai ngan sume ipta len...

Jun,2010...
World Cup 2010...bez...aku sokong jerman...tapi jerman takleh gi final...tapi tak blah mase ni sanggup gi keda sorang2 tengok jerman lawan anjingtine...konon2nya fanatik sangat la ngan bola tuh...hahaha...berbaloi gak aku tengok jerman menang mase tuh...


Dalam kegumbiraan ade kesedehanye...dapat berita cam ni:
"Salam,dukacita nk maklumkn bahawa nasrudin amir nazri @ din kayak @ din bp telah kembali rahmatullah pd pagi td.alfatihah" ~ daripada: Kayak Alif, 18-06-2010, 2:39pm...

Mase dapat mesej ni, aku relax lagi...cam tak caye...lame skit tuh baru tersedar...eh betul ke...seb bek sempat gi pengebumian arwah petang tuh...tiga hari tiga malam aku gi tahlil arwah...mase nak pilih gambo tadi terase sebak skit...seb bek tak nanges...hahaha...gambo arwah yang pakai cermin mate hitam tuh...

Al-Fatihah buat arwah MOHD NASRUDDIN BIN AMIR NAZRI...

Julai, 2010..
Start duk hostel pekan...ermm bez la gak duk pekan ni... sebab angin pantai...dapat kenal ngan kedai pakde...rindu ngan kedai pakde n abang bakar...hahaha...terase nak makan murtabak mengkasar lak...Sades lol...tak dapat join reunion DEE batch 0506...rindu kengkawan...n thanks gak kat kengkawan yang bagi ole2 dr melake tuh...ular...


Ni mase treatment pe ntah...kunun2nye nak buang toksin...geli seyh ngan ikan2 duk gigit kat kaki tuh...tak tahan tau...


Ni gambo kat jerlun kedah...marathon kayak kat sana...bez sesangat...1/2 hitam...


Ni la pajeri nenas suda dibasuh...sori tercapture arituh...

Ogos, 2010...
Sambut bulan pose n merdeka...Boleh bace entri ni...bukak poser...Busan tatau nak watpe bulan poser, masuk pertandingan roket air...roket air...

September, 2010...
Raye...raye tahun neh adelah raye yang laz dapat duet raye...sebab mase student neh la lagi leh dapat la duet raye...


Ni member2 sekolah lame, mase raye je leh kumpul cegini...bile beso panjang ceginih ade komitment masing2...

Oktober, 2010...
Busy sangat kot...duk wat PSM (Projek Sarjana Muda)...duk siap kan pojek EiD (Electrical Installation Design)...N laz gi lecture tuk sem I/1011 mean laz lecture tuk degree...

Ni dinner 4BEP...

November, 2010...
Bulan novermber 2010 adelah bulan yang teramat busy...dari 1hb sapa 30hb 11...yang mana macam2 la...final exam, raya haji, abang aku kawin n pizent psm...tuk final exam takde masalah kot sebab subjek okok je juz EiD r skit...psm adoiya mang takot sesangat nak pizent mase tuh, tapi rase da lepas tuh lega ati...N di mana gak aku telah menamatkan part of academic di u sebelum gi LI...


Ni aku amik pagi dalam awal kul 7 r...sebalom gi amik paper AE (Alternative Energy)...


Ni last kuor sesame rerakan sekelas selepas habis pizent psm...kuo memakan n jejalan kat tc...


Ni 1st time aku jadi pengapit tuk majlis kawen abang aku...bez la gak jadi pengapit...tapi bez lagi kalo jadi pegantin...hahaha...

Disember, 2010...
Selamat tinggal UMP...2hb last day kat UMP pekan...sangat sades nak tinggal kan sahabat2 n u...tahneah wat pasukan bola Malaysia menang Piala Suzuki AFF 2010...padam muke indon...


N gambo2 kat atas tuh last tournament aku join tuk kayak...sades2...n ni kejohanan kanu kebangsaab 2010 kat presint 6, putrajaya...

Tuh je yang dapat aku tulis entri laz 2010 ni...andai kata aku ade wat salah kat kamu2 sume...aku mintak maap la ye ek...papepun, selamat tahun 2011...semuga 2011 memberi pengertian yang lebeh berharga kepada kite sume, semuga dimurahkan rejeki, dipanjangkan umo serta dipermudahkan urusan...Insya'Allah...

4 comments:

Mohd Aizat said...

br ku phm pajeri nenas...

mafa... said...

xpe la...kesian kat ko dow...hahaha...aku pun short sem arituh hamper terkene arituh...=)...

ZaL shAfiQ said...

kini hanya tinggal kenangan..
harap lepas ni dapat jumpa lagi yer,

mafa... said...

Insya'Allah...wat r xtvt...sat gi leh r aku join...=)...