Pages

Saturday, May 2, 2009

Entri Khas Buat Teman Yang Jauh Dimata...

Salam...Entri khas tuk temanku yang tersayang...Aku kenal dia ni mase masuk kuktem, skang ump...Orangnye ialah ZULKIFLI BIN HILMI aka JUKI...Aku still ingat lagi trademark dia time mind'05...Juki juki juki juki juki...Pastu genggam tangan kanan n kiri, pusing la tangan tu...Tu la trademark juki...(Juki jangan marah hehehe...)...

Rindu la kat mu juki...Bakpo la mu tokse sambung degree...Kalu mu sambung, meti beh...Nok wat gano, aku pakso mu banyok kali, tapi ati mu tok tebuko gok, nok wat guano kel...Mu nok kijo...Takpo la...Walupun mu tok sambung, tok semetinyo kito putus hubunge kel...Nasik bek ado hepon bule gok kito bermeseh...

Juki memang best sebab:
  1. Baik...
  2. Sporting...
  3. Suke dengar dikir barat(tapi aku tak ske dikir barat ni...tapi ade la simpan lagu dikir ni...sheqa-minak ko ore tino...adik alif-nyior manis...adik wani-sms...)
  4. Suka puji aku(sebab tu aku ske, tak baik la mafa...poyo la mafa ni...dosa tau...hahaha...)...
  5. Banyak lagi la(tulis banyak2 lak, ti kembang la bunga seri pagi ti)...

Tadi aku ade bengkel "Team Building, Leadership and Secretariate Training-09" = TEST...Bengkel ni adelah tuk sekretariat exponconvo...Kalo bengkel macam ni bese la kan; dengar ceramah...Tadi penceramah orang luar, name dia en. sabri...Bez gak penceramah tu...Banyak aktiviti dia wat...Dengar lagu...Tengok video tu video ni...

Antare aktiviti yang aku nak citer ni adelah pelukan silaraturahim...Dia pasang lagu teman sejati-brothers...Di mane peserta kene salam n peluk antara satu same lain dengan eratnye(mengikut jantina masing...)...Pastu kene wat bulatan...Kene pegang tangan antara satu same lain dengan erat...Korang jangan pikir negetif ye...Dose tau...Bace ni...

Berbalik kepade citer aku ni...Time aktiviti tu, kene salam n pelukan...Time aku salam, aku ingkatkan juki...Padahal, wajah dia mirip macam juki...So, kat ump ni ade dua orang la muke nak same ngan juki...Hehehe...



Ni la juki...



Ni la budak yang aku cakap muke macam juki...Same tak?



Yang ni same tak?Ni en. lan...Budak2 ni cakap muke dia macam juki...Same tak?Kalo tak same, may be pic ni 1st day dia jadi staff kuktem diamik...Tapi skang ade lebih kureng same skit...Hehehe...

P/S: Entri ni ditulis selepas juki excited sangat nak tengok muke same macam dia tu...So, aku entrikan tuk dia...

10 comments:

Juki said...

ala...amir!!
xsama pun...
jauh langit dgn bumi...
pandai2 kata sama....

Juki said...

amir...lupa nk bgth satu lagi..
aku tgk en. lan mcm mu plk...
jgn marah amir!!!

mafa... said...

same la...
btol same kan...
malu2 lak...
hehehe...

mafa... said...

en. lan mcm muke aku...
alamak dunia nk kiamat do...
hahaha...
habis tu nape bdk ni oyak muke mu same ngn ye...
mustahil mcm muke aku...
tapi sebijik mcm muke mu kan...
hehehe...

Juki said...

adala..cikit2 je...
tp aku hnsem lagi...
hehehe.....

aku trimalah...
xtrima jerit nyetok pulak mu nanti..
hehehe.... en.lan,pun en.lan lah..janji xnyusahkan org..hehehe...
btul.x?

mafa... said...

btol...
walapon mu jauh nun disane...
dua org mcm muke mu akan megubati rindu ku terhadap mu juki...
hahaha...

Juki said...

jahat mu....
aku nk ingat ker mucam ner?

Jaj@n said...

same..same..same..

kembar ea..
ya allah, juki xngaku dia ade kembar..

mafa... said...

juki;

hahaha...
mane ade aku jahat...
bek la aku neh...
hehehe...
mu nk ingat aku...
mu amik gambo aku simpan la kat hati mu...
so, slalo la ingat aku...
hahaha...

mafa... said...

jajan;

ade kembo...
malu ye...
malu tapi suke...
hehehe...
yup memang same...