Pages

Tuesday, May 12, 2009

RMWD at Kg. Nenasi, Pekan...

Salam...Lame da aku tak update blog...Busy je aku memanjang walapon orang duk cuti sem...Hari ni aku nak citer pasal aku gi RMWD (Rakan Muda Wawasan Desa) kat kg. nenasi, pekan...Ni adelah program anak angkat...Program ni wat pade minggu lepas pade 8, 9 dan 10 mei...


Ni la mak angkat aku...Anak2 dia da sume da besar...Sepatutnye aku dua orang...Tapi tinggal aku sorang je...Sebab partner aku terpakse balik ke kampungnye; nenak dia meninggal...Al-Fatihah...Aku sorang pun, boring la takde orang...Pic pak angkat aku takde, sebab dia pemalu skit...Tapi memang bez...


Ni aku ngan banu...RMWD aku wat ni adelah perkampungan nelayan...Ni adelah sekitar halaman umah kuarga angkat aku...Memang bez la kalo korang dapat pegi...Memang bez...


Ni adelah time mase gi lawat kilang wat kopok lekor...Bez dapat makan kopok free...Hehehe...Memang bez...


Ni time aktiviti kenduri kawin...Mula2 sume orang excited wat keje...Satu jam setengah kemudian, sume muke nampak kepenatan...Memang penet seh...Tapi bez...


Ni selepas gotong royong kenduri kawin...Kitorang gi lawat kolam udang...Panas terik seh...Bahang teriknye rase len...Papepun, bez...


Ni persembahan kitorang kat orang kampung tuk malam ria...Kitorang wat dikir barat, pentomen, koir n karoke...Bez sesangat malam tu...


Aik nape aku ngan ruby kat atas stage tu ek?Ni la peyampaian cabutan bertuah kepade pengunjung...Nape lak aku perlu bagi?Sebab aku pengarah program rmwd neh...Memang bez, sebagai pengalaman dalam hidup aku...


Ni la aktiviti aku hari last rmwd iaitu motivasi kat pelajar sekolah rendah...Sblom memotivasikan orang, kite perlu motivasikan diri kite dulukan...Tak kegitunye ek...Time motivasi tu memang bez...


Ni adelah hari last aku duk kat kg. nenasi, ni time penyerahan balik anak angkat...Mak angkat memang bez...Dia layan aku ngan baek...Dia masak pun sedap...Time nak balik tu, dia hadiahkan aku kain pelikat, dia bagi kek dan jeruk mempelam n kelubi...Dia paham je, anak angkat dia ni ske asam n jeruk...Ni pun aku ngah makan jeruk kelubi yang dia bagi...Memang sedap jeruk yang dia wat tu...Papepun, tige hari di sane aku berkampung memang bez...

Ni adelah kali ketige aku join rmwd...Yang 1st kat kg. setajam, rompin, 2nd kat kg. bukit kuin, kuantan n 3rd kat kg. nenasi, pekan...Memang bez rmwd neh...Aku harap hubungan aku ngan kuarga angkat hingge ke akhir hayat...Sehingge skang aku still contact dia, walapon aku takde mase nak jupe ngan diorang...

Mekaseh kepade sume peserta rmwd'09 kg. nenasi yang menjayekan program tersebut...Korang sume memang bez...

12 comments:

Jaj@n said...

anda telah di tag – sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda

------pharmacueticalsmile------ said...

sile amik award kat blog aku ek... =)

sweetchemist said...

amir... org nak gmbr kat rmwd...huhuhu

ciEk NiENa said...

uikss pakcik..
lama menghilang...
hik3...
nina here...
sopsem...

mafa... said...

jajan;

kene tag...
ti aku wat la...
skang aku busy...

mafa... said...

atira;

ok...
ti aku amik...

mafa... said...

wahida;

nak gambo...
boleh...
contact la aku...

mafa... said...

nina;

sape yg hilang ni...
dia tu, da pektikal tak nak contact org pun...
hehehe...

Juki said...

amir..yg.bestnya.dikir.barat..
mu.nyanyi.lagu.gapo?
best.giler..
kalu.aku.ada.mesti.lagi.best.kan?

mafa... said...

aaa...
kalo mu ade lagi bez...
buleh jadik tukang karok...
nyanyi lagu apo erti kemadekeal...

Juki said...

betul...222

sweetchemist said...

emm gapo skype name amir??