Pages

Monday, February 2, 2009

Feb Siri II...

Salam...

Sekuntum mawar merah sebuah puisi...
Untuk gadis pilihan ohhhhh...

Di bulan Febuari...

Mulanya cinta bers
emi dan kehadiran...
Ribuan mimpi-mimpi menusuk di hati...
Haruskah
ku ulangi...

Kemesraanmu dan cintaku...
Berlagu dalam ira
ma nan syahdu...
Tapi mengapa hanya sementara...

Api yang menyala padam tiba-tiba...

Terkenang kembali lagu cinta lama...

Kisah mawar merah berduri...
Menusuk di hati...

Haruskah ku ulangi...


Apakah dosaku dan apakah salahku...
Sering gagal dalam bercinta..
Mengapa cinta hanya sementara...
Cinta yang menyala padam tiba-tiba...

:: Hattan - Sekuntum Mawar Merah::

Wow...Lagu tu memang menyentuh sungguh jiwa ku ini di bulan feb...Alkisahnya begini, aku teruskan kepada citer dua bulan yang lepas la...Yakni pasal besday aku...Aku mendapat wish besday aku daripada no yang aku tak kenali, di mana takde la dalam phone book aku...Di mana no tu da banyak kali da ato mesej kat aku, pasal wish2 je; wish take care, friendship, gud nite dan hari raya...Tapi aku wat bodo je...Coz skang ni ramai kan tukar no...

Aku menghargainya dan berterima kasih la sebab ingat besday aku dan wish...Seterusnya, aku pun col la no ni, sebab nak tau sape punye no tu kan...Suara tu aku ingat2 lupa, sape ntah?Tapi hakikatnya, aku da tak cam da sore tu...Aku tanye sape dia?Akhirnya dia menjawab pertanyaan aku...Ohhh rupe nye si dia...

Membelek semula diari aku; aku masih meningati katanya itu...Di mana kata2 dia "jangan hubungi dia lagi"...Hatta, sebagai seorang yang berpegang kepada janji, aku pun tak contact la dia...Tapi kenapa dia muncul semula?

Berbalik kepada citer aku pasal bulan feb ni, perlukah aku wish besday kat dia?Memandangkan besday dia pada hujung bulan ni?Aku still bingung ni...

4 comments:

Jaj@n said...

wah amirr..orng kate luke lame berdarah kembali.. hmm...kecian nyer..

mafa... said...

OMG...luka darah beku kat kuku aku da hampir menghilang da...tapi di jari aku da xde da darah beku...

NANA_arizona said...

eh.. bile besday kau ni mir.. aku tatau pun..
neway.. hepy belated besday..

mafa... said...

05hb12...
mude lagi aku...
hehehe...