Pages

Tuesday, February 3, 2009

Kerana SpongeBob...

Salam...Bese la kalo jalan2 ngan anak buah ke budak2 kecik ke...Kekadang tak best...Ye la, tak best kalo mengamuk/menangis...Sebab ape mengamuk?Nak beli mainan ke anak patung ke dsbg nya...Tapi malu gak kalo dia mengamuk kan...Pasti menjadi tumpuan orang ramai...

Ni terjadi kat aku mase mid sem break ari tu...Gara2 niece aku yang tunggal sorang ni...Tengah2 jalan tetiba je tarik masuk kedai toy kat mesramall tu...So, aku masuk la...Lagipun 1st time aku masuk kedai tu...Tetibe je dia terus pergi kat anak patung...Ape lagi, nak spongebob la...Mahal, aku takde duit nak beli kat kedai tu...Mahal sangat...Aku pun ajak la kuar dari kedai tu...

Pastu, apa lagi terus mengamuk la...Malu gak...Tapi nasib baik orang tak ramai mase tu...Aku cari la lagi kat kedai lain...Dia still tak nak yang kat kedai baru ni...Nak yang kat kedai toy tu gak...Aku marah la gak dia...Pastu, aku beli la spongebob kat kedai baru tu...

Dia tetap nangis gak...Masu kete nangis gak...Rase nak sepak je...Almaklum darah daging sendiri tak kan nak wat macam tu kan...Lagipun budak kecik...Tau pe...Nak main je la..Adakah anda pernah mengamuk ato mengkhianati adik anda sendiri mase kecik dulu?

Ni adalah kali kedua kerana spongebob...Yang 1st tu,dia nak baju spongebob...Tapi takde saiz dia...Apa lagi mengamuk la...Minat betul niece aku sorang ni ngan spongebob...Pak cik dia ni tak minat ngan spongebob, tapi kan kenapa layout aku spongebob ek?

Ni la niece aku Anis Bashirah...

4 comments:

Wahida said...

sbb ko syg niece ko..

mafa... said...

ye la...
coz dia sorang je niece aku...
yg lain sume nephews...

Jaj@n said...

dulu mase kecik aku ingt lagi..aku nak menan power rangers, ultraman, robot2 laa.. pastu kene marah ngan bapak aku..

sseeekk..sseeekkk...cam tu la starting aku nangis.. pastu je dalam kete aku melaung smpai kat umah..

nak tahu sbb ape smpai kat umah aku still nangis..?? tym kat dalam kete aku kene terima cubit-cubitan yg agak dasyat oleh mak aku..

waaaa....klau skrng ni aku mintak lagi boleh tak..??

mafa... said...

boleh...
mak ko mesti kasi bini kat ko kan...
hehehe...
org kata kalo org tua cari jodoh utk kite "berkat"...
x kegitu nya...